Aktuality

Cyklobusy dosiahli počas svojej sezóny úspešné výsledky

17.10.2022 - Čadca, Martin, Žilina

Aj tento rok sme sa v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom mohli tešiť z výsledkov dosiahnutých počas cyklobusovej sezóny. Pozitívne výsledky sme zaznamenali aj v počte prepravených bicyklov aj cestujúcich.  

Priaznivci cyklistiky sa mohli tento rok tešiť z toho, že cyklobusy boli vypravené na cesty vo svojom obvyklom čase, teda už 1. mája a premávali až do 25. septembra počas víkendov a sviatkov. Takže milovníci tohto športu si mohli naplno užiť tohtoročnú sezónu a spoznávať krásy nášho kraja priamo zo sedadla svojho bicykla.  Za poznávaním krás prírody  ste sa mohli vybrať do troch cykloturistických destinácií, z ktorých každá obsahuje množstvo vyhľadávaných cykloturistických trás s rozličnou náročnosťou.  Na výber ste mali aj menej náročné trasy vhodné na výlety s menšími deťmi, alebo pre skúsenejších cyklistov boli k dispozícií aj náročnejšie varianty cyklotrás. Aj tento rok ste mohli spoznávať cyklotrasy do Terchovej, Novej Bystrice a Turčianskych Teplíc, kam vás cyklobusy SAD Žilina bezpečne prepravovali počas celej svojej sezóny. Počas leta, od 1. júla do 2. septembra, sa športujúca verejnosť mohla tešiť aj z ponuky cyklobusov premávajúcich v piatok. 

V priebehu ôsmej cyklobusovej sezóny sme zaznamenali najvyšší záujem práve o víkendové cykobusy, a z nich o tie nedeľné. Celkovo v rámci tohtoročnej sezóny cyklobusy prepravili 12 442 cestujúcich a 1 380 bicyklov. To znamená, že v porovnaní s minulým rokom sme zaznamenali nárast v počte prepravených osôb o 21,96 %  a 2,54 %-tný pokles v počte prepravených bicyklov, čo považujeme za veľmi priaznivý výsledok. 

 

Veľkú obľubu dosiahla cyklistická destinácia  „Bystrickej doliny“, kde cyklobusy SAD Žilina prepravili  až 841 bicyklov a 4 604 cestujúcich. Cyklotrasy smerom na  Terchovú boli tiež vo veľkej miere vyhľadávané nadšencami cyklistiky, o čom svedčia aj dosiahnuté výsledky. Prepravné služby cyklobusov využilo až 4 987 cestujúcich a prepravených bolo 193 bicyklov. Cyklobusy premávajúce smerom na Turčianske Teplice odviezli počas sezóny až 346 bicyklov a 2 851 cestujúcich. 

 

Veríme, že aj budúci rok vyrazia cyklobusy SAD Žilina v obvyklom čase ako tento rok. Nateraz si už môžete vaše bicykle odložiť na ďalšiu sezónu, a budeme sa tešiť na stretnutie s vami v cyklobusoch zase o rok!