Aktuality

SAD Žilina tu bola s vami počas celého roka Sme súčasťou života každého jedného z nás

14.12.2022 -

Valentín v autobusoch SAD Žilina

Ako všetci vieme vo februári je deň, ktorý je pre každého niečím výnimočný. Je to deň zaľúbených, deň, ktorý oslavuje akúkoľvek formu lásky a pripadá vždy na 14. február. A preto si naša spoločnosť pripravila aj tento rok pre svojich cestujúcich originálny Valentín v autobuse. Podstata spočívala v tom, že ste mohli nechať svojej milovanej polovičke zaľúbený odkaz, ktorý bol uverejnený na LCD obrazovkách konkrétneho autobusu SAD Žilina.

Jazda bez nehody

Aj v tomto roku naša spoločnosť udelila svojim najlepším a najbezpečnejším vodičom sklenenú plaketu za ich odjazdené tisíce až milióny kilometrov bez nehody.

Marec mesiac knihy

Aj v tomto roku sme odmeňovali v mesiaci marec knihomoľov, ktorí sa zapojili do súťaže o tri darčekové poukážky na nákup kníh v kníhkupectve Martinus. Súťažiaci sa mali možnosť zapojiť do súťaže prostredníctvom Facebook a Instragram profilu našej spoločnosti. Vďaka spolupráci s kníhkupectvom Martinus sme mohli urobiť radosť niektorým zo zapojených súťažiacich.

Bezplatné cestovné pre občanov Ukrajiny v autobusoch SAD Žilina

Koniec mesiaca február v tomto roku bol celosvetovo poznamenaný vojnou na Ukrajine. V dôsledku toho sa aj naša spoločnosť v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom snažila pomôcť a prejaviť súcit občanom Ukrajiny, ktorí nachádzali útočište v našej krajine prostredníctvom bezplatného cestovanie autobusmi SAD Žilina.

Naši vodiči boli s vami aj počas sviatkov Veľkej Noci

Aj keď väčšina ľudí trávi sviatky jari spolu so svojou rodinou či už vzájomnými návštevami alebo cestovaním za zážitkami, naši vodiči boli v plnom nasadení aj počas týchto dní. Práve oni vás dopravili všade tam, kde ste sa rozhodli tráviť Veľkonočné sviatky. Za to si zaslúžia náš veľký obdiv.

Cyklobusy aj v roku 2022

Milovníci cyklistiky mali tento rok zaručene radosť, pretože cyklobusy boli vypravené na cesty už 1. mája. Takže v poradí už ôsma cyklobusovová sezóna začala vo svojom obvyklom čase a cyklobusy SAD Žilina s radosťou vozili cyklistických nadšencov do cykloturistických destinácií v Terchovej, Novej Bystrici a Turčianskych Tepliciach. Počas sezóny bolo celkovo prepravených až 12 442 cestujúcich a 1 380 bicyklov.

SAD Žilina ako súčasť Dňa rodiny

V máji sme sa zúčastnili aj podujatia Deň rodiny, ktorú pripravil Žilinský samosprávny kraj v Budatínskom parku. Počas tohto dňa si naša spoločnosť pripravila pre verejnosť k nahliadnutiu svoj historický klenot – Karosu ŠD 11 a výstavu historických obrazov. Množstvo detí si počas tohto dňa mohlo vyskúšať, aké je to sedieť za volantom ozajstného historického autobusu.

Zamestnanci SAD Žilina sa zapojili do kampane „Do práce na bicykli“

Počas mesiaca jún sa aj tento rok naši zamestnanci zapojili do národnej kampane „Do práce na bicykli“, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej dopravy cyklistickej, ktorá je šetrnejšia k životnému prostrediu. Celkovo sa zapojilo 10 zamestnancov, ktorí vytvorili 3 súťažné tímy. V rámci Slovenska sa do kampane zapojilo 1322 spoločností a naša spoločnosť sa vďaka počtu najazdených kilometrov umiestnila na 244. mieste a prispela tak tiež k zachovaniu zdravia našej planéty.

Mimoriadne spoje počas Staromestských slávností

Opäť po dvojročnej prestávke sa konali Staromestské slávnosti na Mariánskom námestí a na Námestí A. Hlinku v Žiline, ktoré patria medzi najväčšie kultúrne a spoločenské podujatia organizované v meste Žilina. A preto naša spoločnosť zabezpečila počas týchto slávností pre návštevníkov mimoriadne autobusové spoje, ktoré premávali o polnoci vo štvrtok a piatok z autobusovej stanice v Žiline na viaceré smery. A vďaka tomu ste sa mohli zabávať bez akýchkoľvek obmedzení a naplno si užiť tohtoročné Staromestské slávnosti.

Vodiči SAD Žilina sa opäť zúčastnili Školy bezpečnej jazdy

Aj tento rok sme zabezpečili pre svojich vodičov jednodňové školenie v Centre bezpečnej jazdy, počas ktorého si mohli vyskúšať zvládnutie rôznych krízových situácií, ku ktorým bežne nedochádza počas premávky. Bonusom pre vodičov bola možnosť vyskúšať si jazdu autobusom na pretekárskom okruhu, ktorú veľmi ocenili.

Na Goralské slávnosti v Skalitom historickým autobusom

Priaznivci folklóru a ľudových tradícií si tento rok prišli na svoje! V obci Skalité sa konal koncom júna medzinárodný folklórny festival Goralské slávnosti, na ktorý ste sa mohli doviezť historickým klenotom spoločnosti SAD Žilina - Karosou ŠD 11 a zažiť tak nezabudnuteľnú jazdu.

Spustenie pilotnej fázy Integrovaného dopravného systému

Naša spoločnosť sa začiatkom leta zapojila spolu s dopravcami Dopravný podnik mesta Žilina a Železničná spoločnosť Slovensko do spustenia 1. fázy Integrovaného dopravného systému (IDS) v Žilinskom kraji. Spustenie IDS znamenalo veľké zmeny nielen v spôsobe vedenia dopravy, ale aj pre cestujúcich to bola obrovská zmena. Zavedením IDS majú cestujúci možnosť cestovať na jeden cestovný lístok autobusmi SAD Žilina, vlakmi a MHD Žilina neobmedzene počas doby platnosti cestovného lístka. Takisto majú cestujúci možnosť využívať dopravnú kartu SAD Žilina aj pri ceste vlakom alebo MHD. Nakoľko došlo k vzájomnej akceptácií dopravných kariet zúčastnených dopravcov.

Jazda retro autobusom na Jánošíkove dni

Neodmysliteľnou súčasťou leta sú práve Jánošíkove dni, ktoré sa konajú v obci Terchová na prelome mesiacov júl a august. Tento rok bol výnimočný práve tým, že to bol jubilejný 60. ročník Jánošíkových dní. Práve preto sme si pre cestujúcich pripravili okrem možnosti odviezť sa na Jánošíkove dni pravidelnými autobusmi SAD Žilina, aj možnosť odviesť sa priamo do centra diania v Terchovej retro autobusom Karosou ŠD 11. Celkovo bolo počas týchto prepravených 2 132 cestujúcich. Aj keď počasie nebolo priaznivé, sme radi že sme tam boli s vami.

SAD Žilina ako súčasť podujatia Študuj dopravu

Aj tento rok sme sa zúčastnili na podujatí Študuj dopravu, ktoré sa konalo vo Vrútkach. Budúci stredoškoláci sa tu mohli dozvedieť užitočné informácie o možnostiach štúdia na stredných odborných školách v oblasti dopravy a poštových služieb a vidieť viaceré ukážky povolaní v doprave. Samozrejme aj naša spoločnosť tu mala svoje zastúpenie a umožnila nielen stredoškolákom, ale aj ostatným deťom nazrieť do interiéru svojich autobusov. K dispozícií bol moderný komfortný nízkopodlažný autobus Crossway LE 12 m, a klenot spoločnosti – historický autobus Karosu ŠD 11.

V spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom sa naša spoločnosť zapojila do Európskeho týždňa mobility

Počas Európskeho týždňa mobility mali cestujúci možnosť bezplatne si vybaviť novú dopravnú kartu SAD Žilina a počas Svetového dňa bez áut 22. septembra mali cestujúci možnosť bezplatne cestovať autobusmi SAD Žilina počas celého dňa. Celkovo bolo vydaných až 1 153

nových dopravných kariet. Zapojenie sa do ETM je realizované s cieľom motivovať cestujúcich k využívaniu verejnej dopravy a poukázať na jej význam ako trvalo udržateľného dopravného

systému.

SAD Žilina bude s vami aj počas Vianoc

Vianoce už klopú na dvere a každý z nás sa teší na spoločné chvíle strávené v kruhu svojich blízkych. Avšak sú medzi nami aj takí, ktorí musia pracovať aj počas Vianoc. Medzi nich patria aj naši vodiči, ktorí sú aj počas týchto sviatočných dní na cestách v plnom nasadení, aby vás mohli doviezť kamkoľvek sa vyberiete. Preto si zaslúžia naše veľké uznanie a obdiv za to, že sú tu pre nás aj počas týchto dní.

Zavedenie online možnosti prolongácie dopravných kariet

Naša spoločnosť sa snaží svojim cestujúcim čo najviac zjednodušiť cestovanie autobusmi SAD Žilina, a preto zaviedla možnosť online prolongácie dopravnej karty v aplikácii UBIAN v prípade dopravných kariet typu Žiak/Študent a prispieť tak k zrýchleniu procesov prolongácie.

Rezortné ocenenie

Aj tento rok minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Ing. Andrej Doležal udelil viacerým osobnostiam v doprave rezortné ocenenia za rok 2022. Medzi ocenenými sa nachádzajú aj dvaja zamestnanci našej spoločnosti – Ing. Peter Palčo a Jaroslav Galbavý, ktorí získali Titul ministra dopravy a výstavby SR zaslúžilý zamestnanec.

Naša spoločnosť má radosť z toho, že bola s vami po celý rok a zúčastnila sa spolu s vami viacerých podujatí, ktoré obohatili váš každodenný život. Rok 2022 priniesol množstvo zmien nielen v rámci spoločnosti, ale aj pre vás cestujúcich. Veríme, že všetky uskutočnené zmeny prispeli k zvýšeniu spokojnosti cestujúcich a k zvýšeniu kvality poskytovaných služieb.