Aktuality

Cestujúci sa môžu tešiť pestrej ponuke online služieb spoločnosti SAD Žilina

16.05.2023 - Čadca, Martin, Žilina

V súčasnej dobe, kedy sa kladie čoraz väčší dôraz na online priestor, aj naša spoločnosť umožňuje cestujúcim využívať pestrú ponuku online služieb. A preto aj v súvislosti so zmenou tarify prímestskej autobusovej dopravy od 14.5.2023 ponúka naša spoločnosť v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom cestujúcim výhodné moderné formy bezhotovostnej platby v autobusoch. V termíne od 14. mája 2023 do 22. septembra 2023 si cestujúci môžu vybaviť novú dopravnú kartu SAD ŽILINA BEZPLATNE.

Bezhotovostná platba v autobusoch SAD Žilina

Medzi online služby, ktoré cestujúci v značnej miere využívajú, patrí aj možnosť bezhotovostnej platby v autobusoch, ktorá prispieva k šetreniu času a rýchlejšiemu odbavovaniu cestujúcich. O veľkej obľúbenosti hovorí aj fakt, že za rok 2022 využilo platbu platobnou kartou v autobusoch SAD Žilina 99 386 cestujúcich. Možnosť platby platobnou kartou alebo virtuálnou dopravnou kartou je zavedená v autobusoch od roku 2021 a teší sa obľube nielen u cestujúcich, ale aj u samotných vodičov, pretože dochádza k minimalizácií práce s hotovosťou a s tým spojeným vydávaním drobných mincí.

Treba však myslieť na to, že platba platobnou kartou predstavuje ekvivalent platby v hotovosti. Pri platbe virtuálnou dopravnou kartou je potrebné, aby cestujúci vlastnil smartfón s operačným systémom Android vo verzii 5.1 a novšej, s podporou technológie NFC. A tiež musí mať  v mobile stiahnuté aplikácie Ubian a Google pay. A, samozrejme, správne aktivovanú virtuálnu dopravnú kartu.

Nová dopravná karta či dobitie kreditu cez e-shop

Za posledné obdobie je možné konštatovať, že aj služby poskytované prostredníctvom e-shopu sú často využívané cestujúcimi. Vďaka e-shopu UBIAN si cestujúci môže priamo z pohodlia domova vybaviť novú dopravnú kartu, stačí iba vyplniť svoje osobné údaje či vybrať vami zvolený spôsob doručenia dopravnej karty. Ďalšou veľmi často využívanou službou poskytovanou v rámci e-shopu je aj možnosť dobitia kreditu na dopravnú kartu.

Zvýšenie informovanosti cestujúcich prostredníctvom LCD obrazoviek a wi-fi reklám

Na informovanie cestujúcich v autobusoch využívame aj wifi reklamy, ktoré sprostredkúvajú cestujúcim aktuálne informácie o ponúkaných produktoch a službách. Za uplynulý rok sme zaznamenali až 1 111 006 wi-fi pripojení v autobusoch, čo v porovnaní s rokom 2021 predstavuje nárast o 20,26 %. Ďalšou formou priamej komunikácie s cestujúcimi sú LCD obrazovky, ktoré sprostredkúvajú textové, obrazové informácie či videá.

Neustálym rozširovaním ponuky online služieb pre cestujúcich sa snaží naša spoločnosť budovať aj naďalej pozitívny vzťah s cestujúcou verejnosťou a v čo najvyššej miere sprístupniť verejnú dopravu aj pre príležitostných cestujúcich. Vďaka službám poskytovaných v e-shope je vybavenie dopravnej karty alebo dobitie kreditu jednoduché, rýchle a pohodlné. A nemusíte ani nikam chodiť, spomínané úkony je možné realizovať priamo z domu.