Aktuality

Odvezte sa autobusom na Deň detí

30.05.2022 - Čadca, Martin, Žilina

Koniec školského roka sa nezadržateľne blíži, a s tým býva spojená aj oslava Medzinárodného dňa detí. Ak chcete, aby vaše deti prežili pekný deň, prinášame vám zopár tipov, kam v okolí ich môžete zobrať a spraviť im tak zaručene radosť z pekne stráveného dňa. Dopravu tam a späť nemusíte riešiť, autobusy SAD Žilina vás tam bezpečne dopravia.

Navštívte rozprávkový les v Nezbudskej Lúčke

Neďaleko Žiliny v Nezbudskej Lúčke sa nachádza Rozprávkový les, v ktorom môžu deti zažiť deň ako z rozprávky. Prechádzaním po lese je možné vidieť množstvo známych rozprávkových postavičiek, ako sú napr. Snehulienka a sedem trpaslíkov, Tri prasiatka, Vajce na vandrovke či Maťko a Kubko. O spestrenie zážitku sa postarajú spievajúce krokodíly, ďalej psy spievajúce pesničky Karla Gottu či spievajúce a hrajúce mačky. Takže deti budú mať možnosť stretnúť za jeden deň väčšinu svojich rozprávkových bytostí. Keď vyjdete z lesa, pre deti sú tu k dispozícií rôzne kolotoče, autodráha, vláčik a viaceré druhy šmykľaviek a hojdačiek. Občerstviť sa môžete v blízkej kolibe, a zároveň sa tu môžete pokochať krásnym výhľadom na hrad Strečno.

Trasa autobusmi : Dostať sa sem môžete linkami zo Žiliny na smer Strečno z nástupišťa č. 7. Odtiaľ si môžete urobiť prechádzku cez most pre peších alebo je tu možnosť využiť miestnu kompu, ktorá premáva v pravidelných intervaloch.

Otváracie hodiny : V termíne od 1.4.- 30.9. je v pondelok až nedeľa otvorené od 9:00 – 18:00 hod.

Lanový park Terchová

Nezabudnuteľný Deň detí zažijú vaše deti, ak ich zoberiete do lanového parku v Terchovej, ktorý sa nachádza neďaleko futbalového štadióna a je jediným v pohorí Malej Fatry. V rámci areálu sa nachádza lanová dráha pre menšie deti, ktorá bude pre nich zaručene obrovským lákadlom a nezvyčajnou atrakciou. Staršie deti a dospelí si tu môžu vyskúšať lanovú dráhu pre dospelých a prežiť tak 40 minút adrenalínu. Pocit ako z praveku zažijete vďaka dinosaurom v životnej veľkosti, ktorí budú na vás číhať spomedzi stromov. Vidieť tu môžete napr. Tyranosaura alebo Bactrosaura.

Trasa autobusmi: Využiť môžete linky zo Žiliny na smer Terchová z nástupišťa č. 10. Ak si chcete tento deň užiť ešte viac a spojiť ho s cyklotúrou, využite cyklobusy SAD Žilina  v smere Žilina – Belá - Terchová.

Otváracie hodiny : V priebehu mesiaca jún, počas víkendov a sviatkov, je otvorené od 10:00 do 18:00 hod. Cez letné prázdniny, počas júla a augusta, je otvorené denne od 10:00 do 18:00 hod.

Ranč v Brodne pri Žiline

Smerom na Kysuce, iba 5 km od Žiliny, môžete so svojimi deťmi navštíviť Ranč v Brodne, v ktorom má veľkú obľubu medzi deťmi práve mini zverinec. Deti si tu môžu pozrieť nielen klasické domáce zvieratá, ako sú napr. kone, somáriky, kozičky, zajačiky a mnohé ďalšie, ale aj exotické druhy ako sú levy či tigre. Po obhliadke je tu možnosť občerstviť sa v záhradnej reštaurácií, odkiaľ majú rodičia dobrý výhľad na svoje hrajúce sa deti. V areáli je pre deti k dispozícií množstvo atrakcií, ako sú napr. preliezačky, rôzne druhy hojdačiek, kolotoče so zvieracími motívmi, domček na stračej nôžke, zaskákať si môžu na trampolíne, a je tu aj možnosť pozrieť si historické traktory či povoziť sa na štvorkolkách.

Trasa autobusmi: Využiť môžete linky zo Žiliny, AS na smer Kysucké Nové Mesto  z nástupišťa č. 24.

Otváracie hodiny: Počas letnej sezóny je mini ZOO prístupná  od 8:30 do 19:00.

Deň detí v obci Zborov nad Bystricou

Príjemne strávený Deň detí môžete zažiť aj v obci Zborov nad Bystricou, kde je na tento deň pripravený program na tému Harryho Pottera. Deti sa tak vďaka mávnutiu čarovného prútika ocitnú na Rokforte, budú mať možnosť získať mapu, ktorá ich bude viesť viacerými úlohami. Po úspešnom splnení zadaných úloh bude na vaše deti čakať malé prekvapenie. Vaše ratolesti sa môžu tešiť aj na zábavné popoludnie vďaka minidisco show Tárajka a Popletajky, počas ktorého sa môžu vytancovať a vyšantiť.

Trasa autobusmi : Využiť môžete linky z Čadce, aut.st. na smer Radôstka z nástupišťa č. 4 alebo na smer Nová Bystrica z nástupišťa č. 2.

Program: V sobotu 4. júna 2022 v Staviskách.

Navštívte Slovenský orloj a skanzen Vychylovku

Poznávací deň môžete svojim deťom urobiť aj návštevou prvého orloja na Slovensku v obci Stará Bystrica. Ide o najväčšiu drevenú sochu na Slovensku. Orloj odbíja každú celú hodinu od 8:00 do 22:00 hod. a návštevníci tak majú možnosť pozrieť si promenádu 7 slovenských svätcov. Celkovú kompozíciu predstavuje sediaca Madona, Sedembolestná Panna Mária ako patrónka Slovenska. Orloj má v jednotlivých výklenkoch umiestnených šesť bronzových plastík významných osobností, ako sú napr. knieža Pribina, Anton Bernolák, Ľudovít Štúr, Milan Rastislav Štefánik, Andrej Hlinka a kráľ Svätopluk, ktorých vaše deti zaručene poznajú z vyučovania dejepisu. Obdiv si zaslúži najmä tzv. astroláb, teda astronomické hodiny, ktoré predstavujú srdce orloja a bez ktorého by orloj nebol orlojom. Dajú sa z neho vyčítať údaje ako sú dátum, slnečný čas či poloha slnka a mesiaca. Po obhliadke orloja sa môžete ísť so svojimi deťmi pozrieť do skanzenu Vychylovka v Novej Bystrici, kde pre deti bude zážitkom možnosť odviezť sa lesnou úvraťovou železnicou. Vláčik jazdí naprieč krásnou prírodou až do sedla Beskýd.

Trasa autobusmi na Slovenský orloj:  Využiť môžete linky z Čadce, aut.st. na smer Nová Bystrica  z nástupišťa č. 2 alebo na smer Radôstka z nástupišťa č. 4.

Trasa autobusmi na smer Vychylovka : Zo Starej Bystrice môžete využiť linky na smer Nová Bystrica, Vychylovka.

Deň detí v Turanoch

Mesto Turany si na oslavu Dňa detí pripravilo pre vaše ratolesti, v sobotu 4. júna 2022, pestrý program priamo na námestí. Program začína od 14:00 do 19:00 hod., počas ktorého sa vaše deti môžu tešiť na rôzne súťaže, kreatívne aktivity, maskotov alebo minidisco. Radosť zo šantenia môžu zažiť vďaka skákaciemu palmovému ostrovu. Pre deti, ktoré patria medzi obľúbencov zvierat, je pripravená možnosť využiť jazdu na koni, ktorá bude možná od 14:00 do 16:00 hod. Celá rodina sa môže tešiť na bruchovraveckú comedy show so začiatkom od 16:00 hod.

Trasa autobusmi : Ak pochádzate z okolia Martina, môžete využiť autobusové spoje SAD Žilina z Martina, aut.st. do Turan z nástupišťa č.1.

Program: V sobotu 4. júna 2022 od 14:00 do 19:00 hod. na námestí.

Lavička a hojdačka v Kláštore pod Znievom

Pekný Deň detí v prírode môžu vaše deti zažiť aj prostredníctvom výletu na lavičku Gardeon, ktorá sa nachádza na kopci nad Kláštorom pod Znievom. Lavička váži viac ako 3 tony, vysoká je viac ako 3 metre a dlhá viac než 5 metrov. Odtiaľto sa vám naskytne krásny výhľad na zrúcaninu hradu Zniev a na samotnú obec. Keď prejdete krížom cez lúku na kopčeku nad touto lavičkou sa nachádza hojdačka Hôrdačka, na ktorej sa vaše deti určite radi pohojdajú a pokochajú krásnym výhľadom. Vzhľadom k tomu, že je hojdačka dosť veľká, užijete si pocit ako z detstva spolu so svojimi deťmi. Príroda je tu naozaj krásna a môžete využiť jej čaro na spoločne strávené chvíle ako rodina, napr. aj zahraním sa rôznych zábavných hier.

a môžete využiť čaro prírody a spoločne sa zahrať rôzne spoločné hry ako rodina.

Trasa autobusmi: Využiť môžete linky z Martina, aut.st. na smer Kláštor pod Znievom  z nástupišťa č. 1.

Spoločnosť SAD Žilina vám praje príjemne strávený deň s vašimi deťmi počas ich sviatku, kedy aj dospelí sa môžu na chvíľu vrátiť do bezstarostného detského sveta plného hier a zábavy.